Stoffe

Att omplacera din katt

Gotlands Katthem är en ideell förening som hjälper hemlösa katter. Din katt är inte hemlös. Den bor hos Dig och den är Ditt ansvar. Men, om du – av någon anledning – inte kan låta din katt bo kvar, kan vi vara behjälpliga med att förmedla din katt via vår hemsida. Maila oss en kortfattad text som beskriver din katt, om den är inne- eller utekatt, om den är van vid barn, andra djur etc. Bifoga gärna en bild och glöm inte att uppge kontaktuppgifter. Så fort vi har möjlighet, lägger vi ut din katt under Omplacering på vår hemsida. Sidan ligger sedan kvar i 2 månader och det är upp till dig att informera Gotlands Katthem om de blivit omplacerade under tiden som sidan ligger ute.

Under den tid katten finns på hemsidan, är det bra om du själv annonserar, sätter upp lappar och frågar runt bland vänner och bekanta om det är någon som kan ta över din katt.

Vi tar oss inte an fall där ägaren avlivningshotar katten – direkt eller indirekt. Gotlands Katthem har över 100 katter som ska tas hand om och hittas hem åt; hur väl vi än vill hjälpa er och er katt, har vi inte större möjligheter att hjälpa till bara för att ni hotar med att låta döda katten.

I mycket specifika fall kan vi ta emot katter för omplacering, men då mot en omplaceringsavgift om f n 1200 kronor. De katter som är köpta från katthemmet prioriteras. Kraven är dock att katten är fullvaccinerad och att det finns framförhållning. Naturligtvis måste vi på katthemmet ändå göra en bedömning om vi kan ta emot katten eller inte.