Köpa katt

Vad det kostar att köpa katt.
Att köpa en katt från Gotlands Katthem kostar 1200 kr.
Köper man två katter får man rabatt och betalar 2000 kr för båda.

I priset ingår:

Avmaskning
Vaccinering
Kastrering
Id-märkning
Registrering i Skk:s ägarregister


Köper man en kattunge kastreras och id-märks kissen när den blir mogen för det.
Betalning sker dock när man skriver kontrakt.

Så går det till!
Att skaffa husdjur är ett stort beslut. Man tar på sig ett ansvar för, förhoppningsvis många år framöver. Som djurägare är det Din skyldighet att se till att Ditt husdjur mår bra och trivs med livet.
För oss är det viktigt att våra katter får hem där de trivs och kan bo resten av sina liv. Vi försöker alltid matcha våra kissar och köparens önskemål om sin nya familjemedlem, detta för att det ska bli så bra som möjligt från början.

Vill man köpa katt från oss får man först komma på besök och titta på våra kissar. Vi säljer inga katter utan att först träffa köparen. Tid för visning bokas över telefon eller mail.

Under en visning får man träffa våra katter och uppstår tycke med någon skrivs en Intresseanmälan. Denna är inte bindande för vare sig köparen eller säljaren. En katt kan ha flera intresseanmälningar och vi väljer alltid det hem vi tror passar katten bäst.
Har man lämnat en intresseanmälan på en katt ser vi gärna att man besöker kissen igen innan den tas hem.

Hör man inte av sig inom 7 dagar efter man skrivit en intresseanmälan tar vi bort den.

När man bestämt sig för en katt bestämmer man dag och tid för hämtning av kissen, i samband med det skrivs överlåtelseavtal och betalning sker.
Skulle det inom de närmaste veckorna visa sig att det inte fungerar tar vi omgående tillbaka katten, och ett återköp görs (d.v.s. man får tillbaka köpesumman).
.

Ibland har man inte möjlighet att ta hem katten direkt men har ändå bestämt sig för en särskild kisse. I såna fall kan man betala en depositionsavgift på 500:-, dessa får man inte tillbaka om man ångrar sig och inte vill ha sin bokade katt. Resterande 600:- för katten betalar man vid kontraktsskrivning.

Vi har dock några krav gällande våra katter:
- Kattungar säljs tidigast vid 12 veckors ålder.
- Katter som är vana att gå ute säljs inte som innekatter.
- Kattungar säljs två och två om det inte redan finns katt i hemmet.
- Är man pensionär ser vi helst att man tar en vuxen katt.
- Ska katten vara innekatt och man har balkong vill vi att den nätas in.

Vi rekommenderar starkt att katten försäkras. Sjukvården för husdjur är idag lika avancerad som för människor men kostsam. Vi tillåter inte avlivning av ekonomiska skäl som framgår i överlåtelsekontraktet.Köpare från annan ort
Vi ser helst att man köper katt från sin hemort då problemet med hemlösa katter finns i hela Sverige. Om man ändå vill köpa katt härifrån, kontrollerar vi alltid att Du som köpare inte är ”svartlistad” i Din hemkommun genom att kontakta närliggande djurhem.

Då man köper katt från Gotlands Katthem tar man alltid hem den på prov. Det gäller att Du som köpare från annan ort tänker efter en extra gång innan du tar en katt härifrån. Skulle det inte fungera är det lång väg för Dig och katten att åka tillbaka.

Ibland kan personal från Gotlands Katthem leverera katten till fastlandet. Du som köpare får då betala den extra kostnad som blir.

Vi på katthemmet förbehåller oss rätten att neka köp om vi inte ser det som lämpligt.

Bli månadsgivare!

Genom att bli månadsgivare bidrar du till katthemmets ekonomiska trygghet och gör det möjligt för oss att arbeta långsiktigt.

Bli månadsgivare
Hjälp oss via Swish!

Skänk en liten slant då och då, kanske vill du att kissarna ska få lite extra godis? Märk då din betalning med godis så ser vi till att de får det!

Hjälp oss via SMS!
Det är möjligt att via SMS skänka en gåva till Gotlands Katthem och våra katter.

SMS:a kattis 20, kattis 50, kattis 100 eller kattis 200
till 72 550, för att skänka respektive summa.

Läs mer...