Trulle

Köpa katt

Vad kostar det att köpa katt?

Att köpa en katt från Gotlands Katthem kostar 1200 kr.
Köper man två katter får man rabatt och betalar 2000 kr för båda.

I priset ingår:

 – Avmaskning
 – Vaccinering
 – Kastrering
 – Id-märkning
 – Registrering i Skk:s ägarregister
 – Medlemskap i föreningen för aktuellt kalenderår
 – Livstids support om man har frågor eller funderingar

Köper man en kattunge kastreras och id-märks katten när den blir mogen för det.
Betalning sker dock när man skriver kontrakt och då skrivs det över eller tecknas även en försäkring hos if.

 

Så går det till
Att skaffa husdjur är ett stort beslut. Man tar på sig ett ansvar för, förhoppningsvis, många år framöver. Som djurägare är det din skyldighet att se till att ditt husdjur mår bra och trivs med livet.
För oss är det viktigt att våra katter får hem där de trivs och kan bo resten av sina liv. Vi försöker alltid matcha våra katter med köparens önskemål om sin nya familjemedlem, detta för att det ska bli så bra som möjligt från början.

Vill man köpa katt från oss får man först komma på besök och titta på dem. Vi säljer inga katter utan att först träffa köparen. Tid för visning bokas över telefon eller mail, alternativt kan man komma på vår drop-in.

Under en visning får man träffa våra katter och uppstår tycke med någon så bokas densamma. Denna bokning ligger kvar i en vecka så att man hinner tänka igenom köpet ordentligt innan man hämtar hem katten. Innan hämtning ser vi gärna att man besöker katten minst en gång till, dels för att förvisso sig om att man fattat rätt beslut, och dels för att ge katten en chans att lära känna dig lite bättre.

Hör man inte av sig inom 7 dagar efter man bokat så tas bokningen bort.

När man bestämt sig för en katt bestämmer man dag och tid för hämtning av den, i samband med det skrivs överlåtelseavtal och betalning sker.
Skulle det inom de närmaste veckorna visa sig att det inte fungerar tar vi omgående tillbaka katten och ett återköp görs (d.v.s. man får tillbaka köpesumman).

Ibland har man inte möjlighet att ta hem katten direkt men har ändå bestämt sig för en särskild individ. I såna fall kan man betala en depositionsavgift på 500:-. Dessa får man inte tillbaka om man ångrar sig och inte vill ha sin bokade katt. Resterande betalning för katten betalar man vid kontraktsskrivning.

Vi har dock några krav gällande våra katter:
– Kattungar säljs tidigast vid 12 veckors ålder.
– Katter som är vana att gå ute säljs inte som innekatter.
– Kattungar säljs två och två om det inte redan finns katt i hemmet.
– Är man pensionär ser vi helst att man tar en vuxen katt.
– Ska katten vara innekatt och man har balkong vill vi att den nätas in.
– Alla katter transporteras i en säker bur.

Vi rekommenderar starkt att katten hålls försäkrad. Sjukvården för husdjur är idag lika avancerad som för människor och även väldigt kostsam. Vi tillåter inte avlivning av ekonomiska skäl, vilket framgår i överlåtelsekontraktet. Vi har inlett ett samarbete med if för att vi anser att de har den bästa kattförsäkringen och katten har i de flesta fall redan en pågående försäkring som skrivs över vid överlåtelsen.

Köpare från annan ort
Vi ser helst att man köper katt från sin hemort då problemet med hemlösa katter finns i hela Sverige. Om man ändå vill köpa katt härifrån, kontrollerar vi alltid att du som köpare inte är ”svartlistad” i din hemkommun genom att kontakta närliggande djurhem.

Ibland fungerar det inte med den katt man tar hem och det gäller därför att du som köpare från annan ort tänker efter en extra gång innan du tar en katt härifrån. Skulle det inte fungera är det lång väg för dig och katten att åka tillbaka.

Ibland kan personal från Gotlands Katthem leverera katten till fastlandet. Du som köpare får då betala den extra kostnad som blir.

Vi på katthemmet förbehåller oss rätten att neka köp om vi inte ser det som lämpligt.